Tufft och elegant; SM i hoppning inomhus

Helgen den 8 – 9 februari hade vi Fed Cup i Borås. De svenska tennistjejerna mötte Polen lördag och söndag. Bara några dagar senare är det dags igen. Den här gången är det Borås Fältrittklubb som bjuder in till SM i hoppning inomhus – seniorer, youngrider, junior.
SM i hästhoppning och Gina Tricot Grand Prix arrangeras i Borås Ridhus 12 – 16 februari.

Jag vill inte framställa mig som alltför kunnig i ridsportens ädla konst. Men det hindrar inte att en stark glädjekänsla infinner sig när man ser hur olika föreningar i Borås, och Borås stad ej att förglömma, lockar till sig så många olika arrangemang. Kunnande och attraktivitet har blivit ett av många varumärken för Borås.
Borås Fältrittklubb har vid många tidigare tillfällen visat att de väl platser som god representant för Borås föreningsliv efter att genomfört inte bara flera fina arrangemang utan också genom den värdefulla dagliga verksamheten.

Jag har av i utövandet kunniga personer fått veta att banhoppning är den största grenen inom ridsporten. Räcke och mur är bara några av namn på hinder jag i samband med invigningen av SM kommit i kontakt med. När man väl är på plats kan man som lekman i branschen konstatera att hästarna är stora och hindren höga. Ja mycket högre än de verkar när man ser hoppning på TV. Varje ryttare är beroende inte bara av sin egen prestation utan också av hästens. Ingen tvekan att det krävs tuffa tjejer och killar för att lotsa ekipagen över hindren och i mål.

Ridhuset SM 050

Ridhuset SM 021

Annonser