O-Ringen 2015: Nyfiken, Stolt, Lycklig!

Bild

Så låter den talande devisen för O-Ringen 2015 och idag skrev jag och Maria Krafft Helgesson, generalsekreterare för O-Ringen, under ett avtal om Borås Stads medverkan i världens största orienteringstävling – O-Ringens femdagars 2015. Det är nog inga överord att hävda att O-Ringen är så mycket mer än ”bara” en orienteringstävling. Folkfest, äventyr, träffa vänner och göra nya bekantskaper… listan kan bli lång.

Betydelsen av möten mellan människor kan aldrig överskattas och vid O-Ringen är just mötet centralt.

Bild

1986 var det 18 790 deltagare och Annichen Kringstad vann damklassen medan Anders Erik Olsson vann bland herrarna. Tittar man historiskt ser man namn som hela tiden skapar en aha-upplevelse, javisst ja, hon vann ju, han vann ju och namn som klingar så bekant har blivit många genom åren.

Närheten mellan skog och stad, fina arenor och varierande terräng är som gjort för bra och spännande tävlingar – allt detta erbjuder Borås. Varje deltagare får möjlighet att göra sitt bästa utifrån sina förutsättningar d v s idrott när den är som allra bäst.

Att tävlingen arrangeras i Borås 2015 visar än en gång på den framåtanda som präglar Borås. Vi vill vara, och är, med där det händer. Nyfiken, Stolt, Lycklig! Kan det bli så mycket bättre?

Annonser