Det går bra för Borås!

I förra veckan samlades Borås kommunfullmäktige till den stora höstdebatten, som hålls i samband med att nästa års budget ska antas. Debatten öppnar med att gruppledarna för partierna håller varsitt tal. I några blogginlägg tänker jag göra några nedslag i mitt tal, men det blir inte precis samma. Jag kommer att lägga till och dra ifrån för att det ska göra sig bättre i skrift.

”Befolkningen växer, vi har ett starkt och växande näringsliv. Så är det nu, men lite perspektiv kan vara nyttigt. För 30 år sedan befann sig Borås i ett helt annat läge. Vi hade tappat 10.000 invånare på 13 år. Vissa år var folkminskningen över 1.000 invånare! I princip varje vecka under 70-talet kunde man läsa om uppsägningar, företagsutflyttningar och konkurser.

Men Borås tog sig igenom krisen! Näringslivet kom igen, företag flyttade hit, nya företag grundades. Tekobranschen återföddes i ny form.”

Ett exempel på hur den återfödelsen kan se ut idag kan man få genom ett besök på Textile Fashion Center i området Simonsland nere vid Viskan. Titta på bilder från före totalrenoveringen och jämför med hur det blev!

20130711-150032.jpg

sland2

Annonser