Framgångsrika gymnasier ger lönelyft

Jag har precis blivit intervjuad av TV4 om lärarlöner. Med en satsning på 6,5 % på gymnasielärarnas löner i Borås så är Borås Stad troligtvis en av de kommuner i Sverige som satsar mest på gymnasielärarnas löner 2013.Då den kommunala gymnasieskolan i Borås är en av de mest framgångsrika i landet är det viktigt att också genom lönesatsning på lärarna visa uppskattning för dessa framgångar.
 
Nästa steg är redan på gång. Grundskolorna i Borås ligger redan i täten i landet när det gäller utveckling och förbättring över tiden.  I förra veckan presenterades Borås skollyft som är vägen vidare, för varje barn i Borås siktar vi på: Din närmaste kommunala grundskola ska vara den bästa skolan för dig!
 
Även när det gäller grundskolan så är löneutvecklingen för pedagoger en av flera viktiga punkter för att höja yrkets status. I vår handlingsplan sammanfattas detta så här:
 

”Borås Stad ska:
 
I takt med att resultaten och de kommunala skolornas attraktivitet förbättras höja lönenivån för lärare och rektorer i jämförelse med konkurrerande kommuner.”
 
 
 
 
Annonser