Sjuhäradsrundan, Götalandsbanan och ministern

Idag på eftermiddagen deltog jag vid invigningen av cykelleden ”Sjuhäradsrundan”. En ny,15 mil lång helt fantastisk cykelled. Borås, Ulricehamn, Svenljunga och Tranemo är de kommuner leden sträcker sig igenom. Denna oerhört vackra led är dessutom unik på så vis att den är först i Sverige med nya nationella skyltningen för cykelleder. Väl värt att cykla hela eller delar av under fina sommardagar.

Bild

Eftersom leden invigdes av infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd var det ett utmärkt tillfälle att passa på att prata Götalandsbana med henne. Ministern, som det heter, lyssnade artigt men några utfästelser gavs givetvis inte. Det är inte vid sådana här tillfällen man gör det.

Det viktiga är att alltid tala med såväl regeringsrepresentanter som andra om vikten av Götalandsbanan. Tala inte bara om vårt västsvenska intresse utan att det är oerhört viktigt även i ett nationellt perspektiv.

Höghastighetståg är en verklighet i hela Europa och då skall vi inte ställa oss vid sidan av. Ett av Sveriges mest omfattande och viktiga samhälls- och industriprojekt genom tiderna har väntat tillräckligt.

Annonser