Gina Tricot satsar på tillväxt i Tyskland

Som ni säkert vet håller Gina Tricot till i en spännande byggnad vid Centralbron. I början av veckan var vi där på studiebesök.

Kontorshuset är inte bara ett blickfång utan också ett mycket välfungerande blickfång, berättade en av företagets grundare Jörgen Appelqvist. Energisnålt mer än vanligt, och precis på rätt plats i Borås! Nära Resecentrum med femminuterstrafik till Göteborg, vilket är viktigt för Gina Tricot, som hämtar 40 procent av sina drygt 200 anställda i Göteborg.

Under rundvandringen fick vi se ett företag som jobbar från ax till limpa, nästan allt som händer ute i alla butikerna styrs från huvudkontoret. Trendspaning i modevärlden, design, inköp, hur det ska se ut på webben, hur det ska se ut i skyltfönstren, kundkontakter. På bilden: utsikt mot Tullen och gamla I15 från accessoaravdelningen.

Gina Tricot

Företaget har växt från noll till en omsättning på 2,3 miljarder sedan starten i slutet av 90-talet, en framgångsberättelse som starkt bidrar till att det textila arvet lever vidare i vår stad! Den svenska marknaden med 92 butiker är ”avklarad” liksom i stort sett resten av Norden. Däremot finns expansionsmöjlighet på den stora, men svåra tyska marknaden, och det är där nästa tillväxtsprång ska ske, enligt Jörgen Appelqvist.

Han berättar också att Gina Tricot samarbetar med Unicef mot barnarbete. Mer om det här: http://unicef.se/partners/gina-tricot

Annonser