Göteborg och Borås vill hänga ihop!

Västsvenska handelskammarenVi måste ha bättre tågförbindelser mellan Borås och Göteborg! Det är vi överens om, alla vi tre på bilden här till höger. En bild tagen med anledning av dagens invigning av Västsvenska handelskammarens nya kontor.

Det är Johan Trouvé, VD på Handelskammaren, min partikamrat Anneli Hulthén, kommunstyrelseordförande i Göteborg och så jag.

Vi har ett gemensamt intresse i att knyta Västsveriges två största städer närmare varandra på många olika sätt. Just i dagarna är frågan om järnväg högaktuell, eftersom det kan komma att bli folkomröstning i Göteborg om trängselskatten och därmed om Västsvenska paketet. Jag skrev en debattartikel om detta tidigare i år och den ger en viktigt bakgrund när det gäller trängselskatten. Läs gärna här. https://ulfolssonboras.wordpress.com/2013/02/11/vastsvenska-paketet-inte-bara-en-goteborgsfraga/

Inför en eventuell folkomröstning i Göteborg är det mycket viktigt att göteborgarna verkligen får veta vad som står på spel. Det handlar inte bara om ja eller nej till trängselskatt, utan att folkomröstningen kan äventyra hela det Västsvenska paketet! Paketet ska ge Västsverige en infrastruktur som fungerar på sikt, och som inte bygger på ett övermått av biltrafik.

För oss i Borås är det en ny och efterlängtad järnvägsförbindelsen till Göteborg som ligger i potten, Götalandsbanan. Det är ont om plats för tåg på centralen i Göteborg och Västlänken som ska lösa proppen finansieras delvis av trängselskatt. Det är Västlänken som gör att Götalandsbanan blir fullt funktionell.

Tänk när vi kan sätta oss på tåget i Borås och kliva av i centrala Göteborg en dryg halvtimme senare! Den drömmen vill inte jag se grusad av trängselskattemotståndare.

Annonser