Överraskad av Simonsland!

Idén med Simonsland har länge känts ”rätt”. Att göra om ett gammalt textilindustrikomplex till ett nytt, förlägga Textilhögskolan, Textilmuseet och en rad andra textila verksamheter där. Att fylla byggnaden med verksamheter och därmed människor knyter också centrala Borås närmare Knalleland. Snart kan vi ha ett centrum som sitter ihop!

Jo, idén har känts rätt länge. Den tanken hade jag med till en titt på Simonsland från insidan i förra veckan, men nu måste jag säga att mina höga förväntningar överträffades. Det här blir bättre än någon hade kunnat ana!

Vad det är som ligger bakom den känslan är svårt att riktigt sätta ord på. Det är något med ljuset, de stora fönstren som ger oss blickar ut mot andra delar av Simonsland och mot Borås. Det är också att byggnadens gamla funktion som industri går att se och känna när man går genom lokalerna.

Den första augusti invigs första delen av Simonsland när Högskolan drar igång sin verksamhet på riktigt där inne. Sedan blir det flera invigningar under nästan ett år allt eftersom fler och fler verksamheter fyller på. Jag ser fram mot att alla ska kunna se hur fint detta blir.

Alla som har gjort och fortfarande håller på och gör detta möjligt ska vara stolta!

Simonsland

Bottenplanet Ritningen: Blått = Textilmuseet, Rött = Textilhögskolan, Lila = restaurang och kafé, Gula zonen = gemensam entré.

Annonser

One thought on “Överraskad av Simonsland!

  1. Ping: Simonsland på insidan | Rödgrönt Borås

Kommentarer inaktiverade.