Möte med Svenska mästarna!

Bild1936, 1939, 1940, 1961, 2006 och 2012 är årtal som för alltid är inskrivna i Borås historia. Det är de åren som vårt fantastiska fotbollslag IF Elfsborg har stoltserat som Svenska mästare.

Särskilt roligt är framgångarna de senaste åren, med medaljer sju år i rad varav två år av allra ädlaste valör.

Vi som Boråsare är väldigt stolta över de fantastiska fotbollsspelare som nått dessa framgångar.

Men det är också viktigt att framhålla att bakom dessa framgångar står många personer. Klubbledning, medlemmar, sponsorer, ledare och alla de som arbetar ideellt för föreningen.

Vi kommunalråd, kommunchef och informationschef hade förmånen att få möta några av dessa personer. Stefan Andreasson, Sten Strinäs, Camilla Larsson och Sissi Gustavsson. Dessutom tittade tränaren Jörgen Lennartsson kort in på slutet av mötet.

Som alltid när vi möter Elfsborg så är det väldigt intressanta samtal om hur Borås och Elfsborg kan arbeta tillsammans. I synnerhet ett år som 2013 där vi går in i Allsvenskan som regerande svenska mästare och vi kvalar till Champions League!

Det är min absoluta övertygelse att beslutet att bygga Borås Arena var ett av de klokaste besluten som Borås Stad har tagit! Den stolthet som Boråsarna känner över Elfsborgs framgångar betyder mycket för stadens kollektiva självförtroende.

Ett självförtroende och stolthet som symboliseras av Boråsarnas hyllning på Stora Torget av Elfsborg som svenska mästare! Det är min absoluta övertygelse när årets säsong är över så kommer vi återigen få hylla Elfsborg på Stora Torget!

Annonser