Borås bäst i Sverige – ytterligare en utnämning idag!

Ur Borås Stads pressmeddelande.

”Bland 53 tävlande kommuner från hela landet blev Borås idag utsedd till Sveriges föreningsvänligaste kommun 2012.

– Ett målmedvetet arbete ligger till grund och jag är stolt över att det gett resultat, säger Cecilia Andersson (C), ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden.

Resultaten syns bland annat genom att Borås kunnat notera ökade aktiviteter både i föreningslivet och hos barn och ungdomar.

– Det beror mycket på att vi ger bra bidrag och bra stöd till föreningslivet. Och det tänker vi fortsätta med, lovar ansvariga kommunalrådet Lena Palmén (S).

Det finns många starka sidor som gett Borås priset. Utöver generösa bidrag till föreningar av olika slag finns föreningsutbildningar, idrottsskola, föreningsveckan med föreningsgalan, Boråsklassikern, aktivitetsplatser och arbetet med säkra och trygga föreningar.

– Borås föreningsliv består av många delar utöver idrott, vi har till exempel också kulturföreningar och sociala föreningar, poängterar Tommy Jingfors, chef för Fritids- och folkhälsoförvaltningen.

En viktig del är att Borås som en av få kommuner i Sverige har ett eget pris till ”årets integrationsfrämjande förening”, en förening som arbetar för demokrati och jämställdhet och mot främlingsfientlighet.

– Och våra föreningar gör ett fantastiskt arbete – härligt att vi stöttar dem så bra att vi är bäst i Sverige, gläder sig Lena Palmén.

Priset till årets föreningskommun är instiftat av Sveriges Föreningar, som arbetar för att skapa och utveckla paraplyorganisationer för det lokala föreningslivet. Priset kommer officiellt att delas ut under våren.”

Annonser