Bästa svenska ryttarna på bästa hästarna är i Borås!

Grand Prix

Det verkar inte som om de ser några hinder (jo, hinder för hästar och ryttare ser de förstås). Det är Maria Johansson, Anna Appelqvist och Helén Hagström som berättar för mig om hur stor framtiden kan bli för Gina Tricot Grand Prix i Borås.

Fast stort är det redan i år. De bästa svenska ryttarna med de bästa hästarna! Största prissumman i en nationell tävling, 250 000 till ettan som koras på söndag.

Som det är nu kan tävlingen inte bli så mycket större i Borås ridhus. Det får plats 600 personer på läktarna sedan är det fullt. Men de har visioner att komma vidare, kanske fylla Borås Arena om 4-5 år?! Slå sig in bland de tre stora hoppevenemangen Stockholm, Göteborg, Falsterbo… Borås?

Jag får också veta att detta verkligen är ett genuint Boråsarrangemang, runt 90 procent av sponsorerna hör hemma i vår stad. Bakom arrangemanget finns ett enormt ideellt engagemang, från de tre kvinnorna som låter mig ställa alla okunniga frågor om hästar, till parkeringsvakter, receptionspersonal, ”blomsterskötare” med flera.

”Det här bygger varumärket Borås och det gagnar oss alla” säger Anna Appelqvist.

Finalen sänds i webb-tv på söndag klockan 15 och något som är unikt för Sveriges ska det visst bli då.

Samtal med Anna Appelqvist, Helén Hagström och Maria Johansson.

Samtal med Anna Appelqvist, Helén Hagström och Maria Johansson.

Annonser