Om ett samtal med en taxichaufför

Är ingen flitig taxikund men de få gånger jag åker taxi så brukar jag passa på att prata lite med chauffören.Brukar vara intressanta samtal, och dessutom så får man ibland en del intressanta förslag. Fick ett sådant intressant förslag ifrån en chaufför för några månader sedan. Ett vardagsnära, praktiskt förslag men som skulle kunna underlätta trafiksituationen lite för Boråsarna.

Taxichauffören tyckte att vi vid Hedvigsborgs vägport, vid korsningen mot Gånghestersvägen,borde skapa två vänsterkörfält mot Gånghester för att undvika de långa köer som idag skapas vid rusningstrafik. Jag bad tekniska kontoret undersöka om det var möjligt att genomföra en sådan förändring. Bedömning från deras sida var att det var fullt möjligt att göra det utan några stora kostnader. Dock är det trafikverket som är väghållare så kommunstyrelsen får tillskriva trafikverket och föreslå att de gör den förändringen.

Tycker att denna lilla berättelse på ett bra sätt beskriver kommunpolitikens stora charm. De stora principiella frågorna blandas med de högst vardagligt praktiska. Det är nog det som gör att det är så otroligt spännande och roligt att vara kommunpolitiker!

 

Annonser